Mitä teet, kun tavara on tuulettimessa? 6 vinkkiä vuoden 2021 myyntiin, markkinointiin ja viestintään

Me kaikki voimme varmasti myöntää: paska osui vuonna 2020 tuulettimeen. Isosti. Moni yritys on opetellut elämään uudessa maailmassa. Moni on vasta herännyt siihen, mitä tuulettimessa on. Se ei ole välttämättä miellyttävä näky.

Mikä on Googlen hautausmaa? Milloin rahat kannattaa antaa mieluummin suoraan Tiinalle kuin ostaa buukkausta? Jarkko, miten pääsee Kauppalehteen (muutoin kuin protestilistalle)?

Miltä maailma näyttää Sinun bisneksesi näkökulmasta?

Meillä on sinulle uutinen: tavaraa tulee tuulettimeen myös vuonna 2021 – ellet viimeistään nyt pistä perusasioita kuntoon. Kerromme podcastissamme vinkit, kuinka tavaraa kannattaa alkaa siivota tuulettimesta pois.

2021 myynti, markkinointi ja viestintä on perusasioita

Viestintävahvistimen Jarkko Ambrusin ja Snuupin Tiina Salminen pysähtyivät miettimään kulunutta vuotta ja pohtimaan asioita, mihin yritysten kannattaa keskittyä omassa myynnissään, markkinoinnissaan ja viestinnässään – viimeistään nyt.

Jarkko Ambrusin ja Tiina Salminen pohtivat vuoden 2021 myyntiä, markkinointia ja viestintää.

Jarkko ja Tiina löysivät ainakin kuusi teemaa:

  1. Nyt on oltava valmius tehdä nopeita liikkeitä. Suunnittelu on hyvästä, mutta suunnitelmia pitää muuttaa tarvittaessa vaikka heti. Älä luota ainoastaan vakioasiakkaisiin. Omat tai asiakkaan yt:eet saattavat olla aivan oven takana.
  2. Ymmärrä perusteet. Online-maailma on tullut jäädäkseen. Miten sinä ymmärrät sen maailman? Miten rakennat myyntiputkesi? Mitä lukuja ja mittareita kannattaa seurata? Onko ROI muutakin kuin susikoira?
  3. Tee suunnittele ja varaudu -putki kuntoon. Kriisi voi todellakin olla oven takana. Sinä et pysty niihin kaikkiin vaikuttamaan. Mutta sinulla pitää olla pöytälaatikossa ainakin karkea hahmotelma, miten kriisiä lähdetään hoitamaan? Kaikkia huonosti hoidettuja kriisejä yhdistää yksi ja sama asia: yritykset on yllätetty housut kintuissa.
  4. Herranjumala, ota se tekniikka haltuun viimeistään nyt. Nykyteknologia on jo käyttäjäystävällistä ja intuitiivista. Huonosti toimivat etätyövälineet eivät ole enää hyväksyttävä syy. Tehkää ja suorittakaa etätyövälineiden ajokortti, ajokoulun opena vaikka perhepiirin teini.
  5. Valmistautuminen on myynnissä kaiken A ja O. Omaan karismaan ja hurmaustaitoihin luottaminen ei kanna enää pitkälle. Ihmiset kaipaavat aitoa apua ja hyötyä. Tee kotitehtäväsi.
  6. Muista johtaa – myös itseäsi. Me teemme etäaikana aivan liikaa töitä. Mutta panoksemme eivät mene aina oikeisiin asioihin. Laita happinaamari ensiksi omille kasvoille, auta sitten muita.

 

2021 podcast kertoo enemmän – kuuntele!

Jokainen teema saa lisää lihaa luiden ympärille podcastissamme. Sen lisäksi kuulet, mikä on Googlen hautausmaa, milloin rahat kannattaa antaa mieluummin suoraan Tiinalle kuin ostaa buukkausta ja miten pääsee Kauppalehteen (muutoin kuin protestilistalle).

Ja totta kai kerromme kumpi on kovempi, Batman vai se susikoira Roi.

Väitämme, että tämä podcast ei jätä Sinua kylmäksi. Kuuntele ja ole vapaasti eri mieltä. Tykätäkin saa 🙂

Hyvä myynti, markkinointi ja viestintä ratkaisee isojaon

Markkinoinnissa, myynnissä ja viestinnässä tehdään nyt isojakoa. Ne, jotka panostavat, repivät liiketoiminnallista kaulaa muihin.

Koronaa ei kannata käyttää enää syynä toimettomuuteen. Se menee ajallaan ohi.

Muutos ei mene. Digitalisaation ja muiden megatrendien vaikutus sai koronasta piristysruiskeen – eikä paluuta entiseen ole.

Jos haluat pohtia muutosta kanssamme, ota yhteyttä. Pohditaan yhdessä, mitä voisimme tehdä, jotta te olisitte isojaon oikealla puolella.

Katso Snuupin palvelut täältä.

Viestintävahvistimen palvelut löytyvät täältä.

Kirjoita kommentti