Hei!

Kiva, että navigoit itsesi tänne! Alla kirjeessä lupaamani video, jossa kerron sinulle kolme käytännön ilmaista vinkkiä, jolla voit parantaa omaa ja tiimisi arkea - jo tänään.

Ota siis kupponen kuumaa, hyvä asento ja katso video! Toivottavasti vinkit tuovat apua arkeesi.

Olen auttanut medioita, niiden johtoa, esimiehiä ja tekijöitä kehittämään omia tuotteitaan, parantamaan työtapoja ja saavuttamaan mitattavia tuloksia kymmenissä eri medioissa.

Lue alta, mitä kolmen auttamani median johtajat kertovat palveluistani:

URJALAN SANOMAT

Tehtävä: Projektipäällikkö lehden täydellisessä uudistusprojektissa (mm. ulkoasu, prosessit, mittarit, sisältömarkkinoinnin starttaaminen, toimitus ja myynti)

Jarkolla on vahva käsitys prosessien kehittämisestä. Hänellä on myös kattava verkosto kehitystyössä tarvittaviin muihin toimijoihin.

Hän kuuntelee asiakkaan tarpeita herkällä korvalla ja toimii niiden mukaisesti. Yllättävissä tilanteissa Jarkko on osoittautunut joustavaksi toimijaksi, joka ei jätä asiakastaan pulaan.

Heli Lehtelä, päätoimittaja ja toimitusjohtaja, Urjalan Sanomat.

PIRMEDIAT

Tehtävä: Journalismin kehitysprojekti, kesto 1v. Analytiikkaan pohjautuva työtapa, digitaalisten tilausten kasvattaminen, toimitusten ja esimiesten valmennus, uusien työtapojen kehittäminen.

Jarkon tapa toimia on hyvin ammattimainen ja tavoitteellinen. Kehitystavoitteista on helppo sopia ja muutokset näkyvät toimittajien työssä nopeasti.

Jarkon vahva asialähestyminen helpottaa ja nopeuttaa henkilöstössä syntyvän kitkan käsittelyä.

Olli Sirén, toimitusjohtaja, Pirmediat

 

ALUEVIESTI

Tehtävä: Toimituksen ja myynnin valmentaja. Analytiikkaan pohjautuva työtapa ja niistä johdetut tavoitteet ja mittarit. Taiton virtaviivaistaminen. Myyntipäällikön henkilökohtainen valmentaminen. Sisältömarkkinoinnin konseptin rakentaminen.

Uskon, että olin jo matkalla kohti työuupumusta. Jarkon avulla arkeen on tullut uusia, toimivia käytäntöjä ja turha suorittaminen on jäänyt pois.

Minulla on koko ajan tunne, että Jarkko välittää asiakkaastaan. Hänelle voi tarpeen tullen soittaa, laittaa viestiä tai pyytää apua – vastaus tulee joka kerta.

Suosittelen Jarkon palveluita kaikille, jotka haluavat tehdä työarjesta sujuvampaa.

Maija Väisänen, myyntipäällikkö, Alueviesti

Kiinnostuitko? Klikkaa tästä, ja katso tarjous media-analyysista!